Çikolatasız Yapamayanlar Buraya: Lezzeti ile Size Nirvanayı Yaşatacak 10 Çikolatalı Tatlı Tarifi

Her tatlıda çikolata arayanlardansanız bu tarifler tam size nazaran. Bir tatlı ne kadar bol çikolatalı olursa o kadar âlâ diyorsanız içeriğe buyurun!

1. Çikolatalı Muz

Hazırlama mühleti: 2 dakika

Pişirme mühleti: 6 dakika

Pişirme derecesi: 180°

Malzemeler:

  • 2 muz

  • 10 çikolata parçası

Yapılışı:

1. Muzları uzunlamasına kesin ancak büsbütün ayırmayın.

2. Her bir muzun içine beşer çikolata modülü doldurun.

3. Çikolatayla doldurduğunuz muzları Philips Airfryer XXL sepetine yerleştirin ve belirtilen derecede pişirin.

2. Çikolatalı fondü

Hazırlama mühleti: 6 dakika

Pişirme müddeti: 4 dakika

Pişirme derecesi: 180°

Malzemeler:

  • 150 ml krema

  • 100 gram bitter çikolata

  • 200 gram çilek

  • 2 muz

Yapılışı:

1. Kremayı Philips Airfryer XXL’ın pişirme aksesuarına dökün ve belirtilen derecede çalıştırın.

2. Bitter çikolatayı küçük kesimler haline getirin.

3. Kremanız hazır olduğunda parçaladığınız çikolataları da Philips Airfryer XXL’a ekleyin ve karıştırın.

4. Çikolatanın kremanın ısısında erimesi için bekleyin.

5. Çikolata eridiğinde kremayla bütünleşene kadar karıştırın.

Sevdiğiniz meyvelerle yemek için fondünüz hazır!

3. Çikolatalı Sufle

Hazırlama müddeti: 10 dakika

Pişirme mühleti: 9 dakika

Pişirme derecesi: 160°

Malzemeler:

  • 1 yumurta

  • 1 çay bardağı toz şeker

  • 1 çay bardağı süt

  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un

  • 4 bitter çikolata

  • 2 yemek kaşığı kakao

  • 1 paket vanilin

  • 1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar güzelce çırpın.

2. Sıvıyağ ve sütü de ekleyerek çırpmaya devam edin.

3. Kabartma tozu, kakao ve vanilini elekten geçirerek ekleyin.

4. Unu da eleyerek karışıma ekleyin ve çırpın.

5. Hazırladığınız karışımı 4 eşit sufle kabına koyun ve içlerine bitter çikolataları yerleştirin.

6. Sufle kaplarını Philips Airfryer XXL sepetine yerleştirin ve pişirin.

Piştikten sonra pudra şekeri ile servis edebilirsiniz.

4. Çikolatalı Muffin

Hazırlama müddeti: 15 dakika

Pişirme müddeti: 13 dakika

Pişirme derecesi: 160°

Malzemeler:

  • 1 yumurta

  • 1 çay bardağı toz şeker

  • 2 çay bardağı süt

  • Yarım çay bardağı sıvıyağ

  • 3 yemek kaşığı kakao

  • 3 çay bardağı un

  • Yarım paket kabartma tozu

  • Damla çikolata

Yapılışı:

1. Yumurta ve şekeri güzelce çırpın.

2. Damla çikolata hariç kalan tüm materyalleri de karışıma ekleyin.

3. Kek harcını 9 eşit muffin kalıbına eşit formda paylaştırın. 

4. Üstlerine bol bol damla çikolata ekleyin.

5. Muffin kalıplarınızı Philips Airfryer XXL sepetine koyun ve pişirin.

5. Çikolata Soslu Churros

Hazırlama müddeti: 30 dakika

Pişirme mühleti: 14 dakika

Pişirme derecesi: 190°

Malzemeler:

  • 240 ml su

  • 80 gram tereyağı

  • 2 yemek kaşığı şeker

  • Yarım çay kaşığı tuz

  • 125 gram un

  • 2 yumurta

  • 100 gram bitter çikolata

  • 50 ml süt

  • 50 gram krema

  • 1 çay kaşığı vanilya ekstraktı

  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

  • 30 gram şeker

  • Yarım çay kaşığı tarçın

Yapılışı:

1. Su, tereyağı, şeker ve tuzu bir tencereye alın ve orta ateşte pişirin. 

2. Spatula yardımıyla daima karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyin.

3. Kıvamı yoğunlaşıp homojen bir görünüm alana kadar karıştırın.

4. Bu hamuru kaseye alın ve soğuması için biraz daha karıştırın.

5. Hamur biraz soğuduğunda el mikseri kullanarak yumurtaları birer birer ekleyin ve düzgünce karıştırın.

6. Hamuru yıldız uçlu hamur torbasına koyun. 5 cm uzunluğunda olacak formda sıkın. Bu biçimde 30 dakika dondurucuda bekletin.

7. Hazırladığınız churrosları Philips Airfryer XXL’ın sepetine koyun ve pişirin.

8. Churroslar pişerken çikolata sosunu hazırlamaya başlayın.

9. Çikolata, krem şanti, süt ve vanilya özütünü benmari yöntemi eritin. Tüm gereçler birleşene kadar karıştırın.

10. Şekerle tarçını bir tabakta karıştırın. 

11. Eritilmiş tereyağı ile tüm churrosları yağlayın.

12. Tereyağladığınız churrosları tarçınlı şeker karışımına bulayın.

Churrosları çikolata sosuyla birlikte servis edebilirsiniz.

6. Çikolatalı Hindistan Cevizli Kek

Hazırlama mühleti: 20 dakika

Pişirme mühleti: 35 dakika

Pişirme derecesi: 160°

Malzemeler:

  • 2 yumurta

  • 50 gram şeker

  • 50 ml sıvıyağ

  • 100 gram ekşi krema

  • 90 gram un

  • 10 gram kakao

  • 45 gram parçalanmış Hindistan cevizi

  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:

1. Yumurta, şeker, yağ ve ekşi kremayı yüksek süratte mikserde karıştırın.

2. Un, kakao tozu, rendelenmiş Hindistan cevizi ve kabartma tozunu karıştırın.

3. Unlu karışımla kremalı karışımı karıştırın.

4. Hazırladığınız hamuru Philips Airfryer XXL pişirme aksesuarına dökün. 

5. Belirtilen müddet ve sıcaklıkta pişirin.

7. Çikolata Parçacıklı Kurabiye

Hazırlama müddeti: 15 dakika

Pişirme müddeti: 8 dakika

Pişirme derecesi: 175°

Malzemeler:

  • 1 yumurta

  • Yarım su bardağı şeker

  • Yarım su bardağı esmer şeker

  • Yarım su bardağı tereyağı

  • 1,5 su bardağı un

  • 60 gram çikolata parçası

  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu

  • 2 paket vanilin

  • Yarım çay kaşığı tuz

Yapılışı:

1. Çikolata kesimleri hariç tüm materyalleri karıştırın.

2. Uygunca birleştirdikten sonra çikolata kesimlerini ekleyin.

3. Kurabiye hamuruna hal verin ve Philips Airfryer XXL sepetine dizin.

4. Belirtilen müddetin sonunda kurabiyeleriniz hazır!

8. Choko Lava Pastası

Hazırlama mühleti: 15 dakika

Pişirme müddeti: 7 dakika

Pişirme derecesi: 180°

Malzemeler:

  • 2 yumurta

  • 40 gram pudra şekeri

  • 70 gram un

  • 70 gram tereyağı

  • 50 ml süt

  • 200 gram bitter çikolata

  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:

1. Un ve kabartma tozunu karıştırın.

2. Bitter çikolatayı iri modüller halinde doğrayın.

3. Çikolatayı benmari yöntemi eritin. Üzerine sütü ekleyin ve yeterlice karıştırın.

4. Küp küp doğradığınız tereyağını, erittiğiniz çikolatanın üzerine ekleyin.

5. Pürüzsüz bir karışım haline gelene kadar karıştırın.

6. Farklı bir yerde pudra şekerini ve yumurtayı çırpın. Krema kıvamına alana kadar çırpmaya devam edin.

7. Yumurtalı karışımla çikolata karışımını birleştirin. 

8. Topak topak olmaması için elediğiniz unu azar azar ekleyin ve karıştırın.

9. Muffin kalıplarına eşit ölçüde hamuru dağıtın ve Philips Airfryer XXL sepetine yerleştirin.

10. Belirtilen derece ve müddet sonunda pastanız hazır. 

Sıcak servis ederek bu harikulade lezzetin tadına varabilirsiniz!

9. Mozaik Kek

Hazırlama müddeti: 10 dakika

Pişirme mühleti: 30 dakika

Pişirme derecesi: 165°

Malzemeler:

  • 3 yumurta

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 su bardağı süt

  • 1 su bardağı ayçiçek yağı

  • 2,5 su bardağı un

  • 2 yemek kaşığı kakao

  • 2 yemek kaşığı damla çikolata

  • 1 paket vanilin

  • 1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

1. Yumurta ve şekeri düzgünce köpürene kadar çırpın. 

2. Bu karışıma sıvıyağ ve sütü de ekleyin.

3. Un, vanilin, kabartma tozunu da ekleyin ve çırpın.

4. Hazırladığınız hamur karışımından bir kase kenara ayırın.

5. Kalan tüm hamuru yağlanmış kalıba dökün.

6. Kenara ayırdığınız karışıma kakao ekleyin ve karıştırın.

7. Kakaolu karışımı da kalıba dökün.

8. Kalıbın üzerinde kürdanla hamura form vererek mozaik hale gelmesini sağlayın.

9. Damla çikolataları hamurun üzerine serpiştirin.

10. Philips Airfryer XXL sepetini çıkarın ve kalıbı yerleştirin. Belirtilen derece ve mühlet sonunda kekiniz hazır!

10. Fındıklı Kakaolu Kek

Hazırlama müddeti: 15 dakika

Pişirme mühleti: 40 dakika

Pişirme derecesi: 160°

Malzemeler:

  • 1 su bardağı şeker

  • 3 yumurta

  • 1 su bardağı süt

  • Yarım su bardağı sıvıyağ

  • 2 su bardağı ve 2 yemek kaşığı un

  • 25 gram kakao

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilin

  • Kavrulmuş fındık

Yapılışı:

1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar güzelce çırpın. 

2. Bu karışıma sıvıyağ ve sütü de ekleyin.

3. Kakao da ekleyip düzgünce çırpın.

4. Kabartma tozu, vanilin ve unu da ekleyin ve spatula ile çırpın.

5. Fındıkları da ekleyin ve karıştırın.

6. Yağladığınız kalıba karışımı dökün ve Philips Airfryer XXL’da belirtilen mühlet ve derecede pişirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir