Tavuğu pişirmeden önce bunu sakın yapmayın


BURSA (İGFA) – Uzmanlara nazaran, tavuğun yıkanması esnasında mutfakta çapraz bulaşma riski artıyor. Ziyanlı bakteriler, su sıçramasıyla mutfak yüzeylerine, lavaboya yahut öbür besinlere bulaşabiliyor. Yıkanan tavuk, etrafında görünmez bir tehlike alanı oluşturuyor ve bu da önemli besin zehirlenmelerine yol açabiliyor.

Çoğu kişinin tavuğu yıkadığını belirten uzmanlar tavuğun üzerinde bulunan ziyanlı bakterilerin, gerçek ısıl süreç uygulanmadığı sürece canlı kalabileceğini, bu yüzden tavuğu yıkamak yerine iç sıcaklığının en az 75°C’ye ulaştığından emin olunmasının daha inançlı bir sistem olduğunu söylüyor.

Çapraz bulaşmayı önlemek için mutfak hijyenine büyük itina gösterilmesi gerektiğini hatırlatan uzmanlar ellerin, mutfak tezgâhı, kesme tahtaları ve bıçaklar üzere materyallerin her süreç sonrası düzgünce temizlenmesi gerektiği vurguluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir